lauantai 5. heinäkuuta 2014

Sananen viinasta ja festareista

Ei siina mitaan, etta alkoholin litkiminen kielletaan, mutta pitaako sita sitten myyda jaatavaan ylihintaan siella aitojen sisalla, jos kerran syyna ylipaataan on alkoholihaittojen vahentaminen. Aika kaksinaismoralistista sanoa, etta suojellaan kansalaisia kun aitojen sisalla ei saa juoda omia alkoholeja, mutta sita kuitenkin myydaan ja sita saa aivan vapaasti lipittaa aitojen ulkopuolella. Joten keta tamakaan oikeasti palvelee? Miksi ei myonneta rohkeasti, etta tassa tehdaan bisnesta. Vai ajattelevatko ainakaan virkamiehet tekevansa jotain palvelusta ihmiskunnalle, kylla kai humalaiset osataan poistaa aitojen sisalta vaikka ne olisi siella omia juomia nauttineet. Vai onko oletuksena, etta jos kaikki paastetaan sisalle omine juomineen, on zombimainen kannihelvetti valmiina repaisemaan helvetin portit auki.

Ihmiset tulevat pitamaan hauskaa sinne aitojen sisalle, niin miksi siita taytyy tehda niin perkelen surkea kokemus.  Ei se viinan lipitys siita valttamatta hauskaa tee, mutta tieto siita, etta jo porttien kohdalla sua kohdellaan kuin mitakin alkoholistia salakuljettaja rikollista. Ja viimeistaan siina kohtaa kun maksat 10 euroa lampimasta muovituopista vie hymyn kasvoilta. Samaan hintaan ostin itse Valimeren festareilla viinipullon. Tasta en jarjestajia syyta, vaan Suomen jarkyttavan korkeint kustannuksia. Ihmiset selkeasti janoavat muutoksia, joten jotain on tehtava. Kesakin on niin perkeleen lyhyt, joten miksi "lampaita" ei voisi paastaa vapaaksi pellolle. Ja ne joilla on jarkea paassa, tulevat kylla selviamaan hengissa, iloisena ja hyvantuulisina kotiin. Vaitan, etta nain elaa kesan yli 98% ihmisista.

Tapahtumien ja kesan tulisi olla iloista aikaa.

Me tuskin kaipaamme Suomeen enaa yhtaa enempaa pahoinvoivia ihmisia. Pahoinvointi ei tule siita, etta sinulla on vapaus toimia kuten haluat, vaan siita, etta sinuun ei kukaan luota, eika anna edes yrittaa.

Lisää kuvateksti

Tekstia saa jakaa ja keskustelua yllapitaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti